Hoe mogen we je helpen?

Rentestijgingen aangekondigd, wees er snel bij!!

In vervolg op een bijna jaren durende tendens van renteverlagingen is het tij blijkbaar definitief gekeerd.

Zowel de Europesche Centrale Bank als de Nederlandse banken beginnen gestaag en bijna eensgezind de rentes voor sparen en lenen te verhogen.
Op hypothekenfront verwachten wij als kantoor (en beste hypotheekadviseur van Zoetermeer- Bron Independer & Advieskeuze.nl) dan ook een hausse op de kopersmarkt, de hypotheekoversluitmarkt en voor nieuwe hypotheekaanvragen.

Allereerst zijn er veel bestaande hypotheken die nog tegen een te hoge rente lopen. Veel woningeigenaren hebben na onze adviezen het nog even willen "aankijken" vanwege een boeterente of de dossier- en advieskosten . Wij merken op dat deze nu toch snel schakelen en krijgen haast.

Ook aspirant kopers van een nieuwe woning krijgen nu haast omdat het moment van het aanvragen van een hypotheekofferte gaat dringen. Zodra de rente is gestegen krijg je nog slechts de hogere rente aangeboden. Ook dat scheelt meteen honderden euro's per jaar. En als we allemaal haast krijgen zijn er ineens meerdere kopers/kijkers en ontstaat er rond het aankopen van  een huis ineens weer concurrentie.

Als laatste en niet onbelangrijk zal per 1 juli dit jaar de zgn. woonquote voor de lagere inkomens omlaag worden bijgesteld. Dat betekent kortweg dat je na 1 juli 2015 met hetzelfde loon geacht wordt minder te kunnen betalen en dus ook minder voor een aankoop kunt lenen.
Kopers die met ons aan tafel zitten en eerst een koop financieel eigen al rond hadden, blijken na 1 juli duizenden euro's minder te kunnen financieren en het koopplan alsnog naar de prullenbak moeten verwijzen.

Daarnaast kun je vanaf 1 juli 2015 een woning met Nationale HypotheekGarantie  (NHG) aankopen voor een hypotheek van maximaal € 245.000. Dat was tot dan nog € 260.000 waardoor de aankoop met NHG ook meer beperkt wordt.

Ons advies: maak je keuzes en kom snel met ons aan tafel zodat je onnodig financieel nadeel lijdt of verrassingen komt te staan.

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 13-05-2015. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.