Hoe mogen we je helpen?

Model Levenstestament verbeterd

Per 1 april is door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) een nieuw model levenstestament geïntroduceerd met onder andere een aanpassing van de financiële volmacht. De aanpassing maakt het makkelijker om de financiële zaken te regelen.


Wat is een levenstestament?

Een levenstestament is een document waarin je een aantal zaken vastlegt voor het geval dat je tijdens je leven onbekwaam wordt. Je kunt hierbij denken aan ziekte of een ongeval waardoor je niet meer in staat bent om zelf te handelen of te beslissen. In het levenstestament worden één of meer personen aangewezen die je een volmacht geeft om bijvoorbeeld jouw wensen op medisch gebied kenbaar te maken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om in het levenstestament een volmacht af te geven aan één of meerdere personen, om jouw vermogen te beheren. Je kunt daarbij aangeven op welke wijze dit dient te gebeuren. Een levenstestament kan zowel onderhands als bij een notaris worden opgemaakt. Het is aan te raden dit bij een notaris te doen.

 
Centraal Levenstestamentregister

De notaris kan het levenstestament laten registeren bij het Centraal Levenstestamentenregister (CLTR). In dit register is vastgelegd dat er een levenstestament is en bij welke notaris het levenstestament ligt. In het register is niet terug te vinden wat het testament inhoud. De inhoud is alleen te raadplegen via de notaris.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 14-07-2015. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.