Hoe mogen we je helpen?

Diefstal BBQ uit tuin meestal niet gedekt!

Een consument bij wie twee prijzige "green Egg BBQ's " uit de tuin werden gestolen, ontvangt geen vergoeding van zijn verzekeraar. De schade bedroeg ruim € 2.900,-!

De verzekerde meende dat de barbecues onder zijn inboedelverzekering vielen. Buiten de woning maar nog wel in de tuin zijn tuinmeubilair in veel gevallen wel bij diefstal verzekerd.

Nadat de verzekeraar met verwijzing naar de voorwaarden stelde dat de dure "Green Egg" BBQ's geen tuinmeubilair waren en dus niet onder de verzekeringsdekking vielen, ging verzekerde niet akkoord met het standpunt en stelde beroep in bij klachteninstituut KIFID.

Uiteindelijk deed klachteninstituut KIFID nadrukkelijk onderzoek en stelde de verzekeraar in het gelijk met de stelling dat de roosterapparaten niet te kwalificeren zijn als tuinmeubilair. Doordat zij te kwalificeren zijn als kooktoestellen vallen zij niet onder de dekking in de tuin.

Het mooie weer breekt weer aan en dus zal er ook deze zomer weer veel in de tuin worden gekookt. Let op met tegenwoordig vaak dure complete buiten keukens, BBQ's en overige kookartikelen. Deze worden niet gezien als tuinmeubilair en zijn dan ook buiten de woning vaak niet verzekerd tegen diefstal.

Na de maaltijd dus weer terug achter slot en grendel in de schuur of garage. Uiteraard is daar altijd dekking in geval van diefstal als onderdeel van uw boedel.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 03-04-2017. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.