Hoe mogen we je helpen?

RaboBank maakt kostbaar foutje bij Hypotheekklanten Spaarhypotheek

Door een fout bouwen circa 10.000 Spaarhypotheekklanten van RaboBank een vermogen op die de fiscale vrijstelling overstijgt.

Deze Rabobankklanten ontvangen op de einddatum een naheffing die kan oplopen tot 40.000 euro, schrijft de Telegraaf dit weekend. In het artikel zegt Rabobank de reparatiekosten van deze fout op zich te nemen. Dit soort hypotheken zijn sinds 2013 niet meer af te sluiten.

Extra aflossingen

De problemen zijn onder andere ontstaan door extra aflossingen en een versobering van het belastingregime. Het opgebouwde spaartegoed binnen deze tot 2013 nog af te sluiten hypotheken kent een fiscale vrijstelling van 162.500 euro per persoon. Partners kunnen dus in theorie 325.000 euro fiscaal vriendelijk sparen voor de aflossing van hun woning. Maar naar nu blijkt heeft Rabobank bij het afsluiten van de hypotheek uitsluitend de kostwinner en dus niet beide partners gekoppeld aan het spaarpotje.

Hierdoor overstijgt de waarde de vrijstelling al snel en zal de uitkering fiscaal stevig belast worden tegen het progressieve tarief. 

Ook de adviseur welke het advies heeft gemaakt en finaal dient te controleren als het dossier wordt gesloten, heeft hier volgens ons een belangrijke rol gehad en steken laten vallen?


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 31-07-2017. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.