Hoe mogen we je helpen?

Uitzendkrachten beter in staat gesteld tot aankoop huis

Uitzendkrachten kunnen voortaan makkelijker een hypotheek krijgen zonder dat ze al 3 jaar hebben gewerkt.

Hypotheekverstrekkers bepalen het inkomen uit een flexibele arbeidsovereenkomst doorgaans door het inkomen van de laatste drie jaren te middelen. In 2013 is begonnen met de pilot voor de 'Perspectiefverklaring'. Een soort aanvullende werkgeversverklaring voor flexwerkers die wordt opgesteld door het uitzendbureau.

Met een perspectiefverklaring kan de hypotheekverstrekker rekenen met het huidige inkomen, alsof het een vast en bestendig inkomen is. De pilotfase is recent afgesloten en de perspectiefverklaring is nu een definitieve faciliteit voor flexwerkers. 

  • Hypotheekverstrekkers

Momenteel accepteren de volgende hypotheekverstrekkers de perspectiefverklaring als inkomensverklaring: ABN AMRO, Florius, Rabobank, Obvion, ING, SNS, Regiobank, BLG Wonen, Aegon, Delta Lloyd, De Volksbank. Ook een financiering met NHG kan worden verstrekt met een perspectiefverklaring.

  • Uitzendorganisaties

Een uitzendorganisatie moet gecertificeerd zijn door de Stichting Perspectiefverklaring om een perspectiefverklaring te mogen afgeven. Indien de uitzendorganisatie aan de normen voldoet, wordt deze opgenomen in het register van de stichting. Op de website van de stichting kan het register worden geraadpleegd.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 11-08-2017. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.