Hoe mogen we je helpen?

Verzekeringspremies gaan waarschijnlijk opopen

Voor het jaar 2018 verwachten wij een premiestijging voor de gebruikelijke bezitsverzekeringen woonhuis en inboedel voor de particulier. Ook op de zakelijke markt zullen de onderdelen brand gebouwen en inventaris stevig aan de beurt komen. 2017 lijkt opnieuw een sterk stijgende schadelast voor verzekeraars te laten zien.

Als wij kijken naar de eerste rapportages van verzekeraars in het algemeen en de grotere, vaak voordeligere marktpartijen in het bijzonder, dan zien wij de schadelasten sterk oplopen.

Dat komt vooral door de oplopende weersextremen van de laatse jaren. Ook onderzoeksresultaten van meteorologische instituten tonen meer storm, hagel en neerslag aan. Dit zagen we niet alleen in de laatste jaren maar lijkt ook de verwachting voor de komende jaren te zijn. Verzekeraars zullen snel met premieaanpassingen inspelen om de opgelopen verliezen niet nog meer op te laten lopen.

Premiestijgingen van tussen de 3% tot 5% zijn in dergelijke situaties doorgaans gebruikelijk. Wij hebben nog geen beeld van de daadwerkelijke stijgingen die zullen gaan volgen maar zullen u van onze kant tijdig informeren.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 16-10-2017. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.