Hoe mogen we je helpen?

Pensioenrechten vaak zwaar ondergewaardeerd bij echtscheiding.

 

Uit een recent onderzoek van Wijzer in geldzaken is gebleken dat hetring

pensioen in meer dan 1 op de 3 scheidingen niet aan de orde komt. Van de ondervraagden waarbij de pensioenverdeling wel aan de orde is geweest, geeft 34% aan ontevreden te zijn over de manier waarop het pensioen na de scheiding door partijen is geregeld.

Afgelopen week heeft Stichting Pensioenregister een onderzoek gepubliceerd waarin 69% van de gescheiden vrouwen aangeeft het onderwerp pensioen niet tijdens de scheiding te hebben besproken. Uit het onderzoek kan worden geconcludeerd dat er door familierechtadvocaten, mediators of de scheidingsconsument zelf onvoldoende aandacht wordt besteed aan het pensioen bij scheiding.

Dit kan tot zeer vervelende situaties leiden waarbij ex-partners jaren na de scheiding alsnog via dure gerechtelijke procedures pensioenverevening vorderen of blijven zitten met een fors pensioentekort. Erkend Financieel echtscheidingsadviseurs (FEA) kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het beter begeleiden van de scheidingsconsument ten aanzien van het afwikkelen van pensioen bij scheiding.

De Financiële EchtscheidingsAdviseurs en begeleiders van De Boer & Partners nemen standaard de kwestie pensioenvoorzieningen op in de verrekening en vereveningsdossiers ten tijde van hun begeleiding en advies.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 28-06-2017. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.