Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 079 - 360 00 33
  • info@dbnp.nl
  • 079 - 361 16 06
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

10-05-2019

Looptijdrente. Hoeveel hypotheekrente kunt u besparen?

Bereken de “looptijdrente” en bespaar fors!

Hypotheken en rentetarieven worden in de meeste gevallen vergeleken op basis van de startrente bij het afsluiten van de hypotheek en niet over de te betalen hypotheekrente gedurende de gehele looptijd van de hypotheek.
De meeste adviseurs selecteren met u aan tafel de scherpste aanbieder van dat moment en beperkt zich tot een vergelijking met de eerste gekozen rentevaste duur. Bij vergelijken op de aanvangsrente wordt er dan vaak geen rekening gehouden met het vervallen van de zogenaamde renteopslagen gedurende de looptijd van de hypotheek en uw aflosschema.

De looptijdrente geeft voor u een veel beter beeld van de totale kosten van een hypotheek gedurende de looptijd van een hypotheek. Wat we vaak zien is dat de startrente door een geldverstrekker scherp wordt neergezet maar dat op de lange duur te lang te hoog blijft en deze toch fors duurder kan uitpakken! Aandacht en een goed advies bij afsluiten zijn dan ook vereist.

De looptijdrente is de rente gedurende de gehele looptijd van de hypotheek, waarbij de renteopslag automatisch vervalt als er voldoende is afgelost. Zodra de hypotheeklening door aflossen in een lagere risicoklasse valt, verlaagt de geldverstrekker de hypotheekrente. De aflossing kan maandelijks plaatsvinden, eventueel in combinatie met een extra bedrag als dat voor u snel voordeel geeft.
We beoordelen de mogelijkheid en nemen daarbij dus alleen die aanbieders en producten mee die dit pro actief en automatisch doen zonder dat u dat zelf in de gaten hoeft te houden of daarvoor zelf in actie hoeft te komen en / of extra kosten hoeft te betalen. mede voordeel.

Het verschil in de te betalen hypotheekrente komt vooral tot uiting bij een lineaire of annuïtaire hypotheek. Bij een aflossingsvrije hypotheek wordt er tijdens de looptijd immers niets afgelost en zal er geen sprake zijn van risicoklasse daling. Hooguit zal de waardestijging van de woning uiteindelijk de risicoklasse doen dalen. Daar zal zelf actie op ondernomen moeten worden. Dit zal meestal ook gelden bij hypotheken met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) omdat deze hypotheken al in de laagste risicoklasse vallen (binnen de hypotheek met NHG zijn geen risicoklassen).

De Boer & Partners adviseur neemt de looptijdrentevergelijking altijd mee in zijn of haar advies en onderbouwing bij de keuze en aanbeveling van de beste hypotheekverstrekker.

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens